I dette blogginnlegget skal jeg se på markedsføringsmuligheter man har på det sosiale mediet Snapchat.

Hvorfor Snapchat?

Før man ser på hvordan man kan bruke Snapchat til markedsføring så burde man også sette seg ned i hvorfor man bør bruke det. I et innlegg for Inevo forteller Julie Foss om markedstrender i sosiale medier. https://inevo.no/blogg/sosiale-medier-trender-2021/

Grunnen til at hun trekker frem Snapchat er hovedsakelig 2 årsaker: pris/dynamisk annonsering og egne brukere for kanal. Snapchat kan man se på som et relativt billig sosialt medie for å kjøpe annonse plass. Det fungerer veldig godt for dynamisk markedsføring som handler om å ha annonser på geografiske lokasjoner. Som f.eks. at du vil ha IS-reklame ved strender og friluftsutstyr ved fjell etc. Den andre grunnen er at i 2020 lagde Snapchat en ny funksjon som lar aktører lage egne kanal som brukere kan følge. Der aktøren selv kan lage innhold å dele, men det lar Snapchat-brukeren også få lisenser fra aktøren som f.eks. et eksklusivt filter.

Hvordan bruke Snapchat til annonsering?

Snapchat har hovedsakelig 6 ulike måter en leverandør kan annonsere seg på:

  • Collection ads

Dette er en type annonse som dukker opp blant dine «stories». Annonsen gir deg mulighet til å vise frem flere typer produkter samtidig som alle er klikkbare. Man kan benytte seg av både levende og still bilder i annonsen.

  • Story ads

Story ads befinner seg under «utforsk» siden. Annonsen dukker opp imellom innhold som publiseres der. Dette er noe man ønsker å bruke hvis man skal reklamere for lignende innhold; som f.eks. tabloidmagasin reklame.

  • Snap ads

Dette er «raske» annonser på inntil 10 sekunder som dukker opp mellom brukeren sveiping. Da har du mulighet til å lage en video/levende bilde som tar deg til aktørens landingside ved hjelp av å sveipe oppover. Det største problemet med denne løsningen er at brukeren har mulighet til å sveipe vekk fra annonsen og da kan det ta lang tid før brukeren får reklamen på nytt.

  • Filterannonser

Dette er en av de mer kostnadsfulle annonseringsmulighetene til Snapchat. Den lar deg lage ditt eget geo-filter. Måten dette fungerer på er at du kan knytte steder til annonsen som f.eks. hvis du er på Aker Brygge så kan du lage et geo-filter som sier at livet er ikke det samme uten en Is på Aker Brygge. Og da vil dette filteret fungere på Aker Brygge. Du kan gjøre dette til et tidsbegrenset filter og koble det opp mot en festival f.eks. eller så kan du lage et permanent filter.

  • AR Linser

Dette er litt av det samme som filter annonser bare at her lager du et filter til ansiktet som ikke går på geo-filter. Hvis man klarer å lage et godt filter vil dette bli brukt av mange å øke til økt merkevarekjennskap.

  • Commercials

Dette er egentlig det samme som snap ads bare med en stor vesentlig forskjell, her lar ikke Snapchat deg hoppe over annonsen.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *