I dette blogginnlegget skal jeg svare på en case som omhandler et potensielt jobbintervju for Amnesty International Norge som markedsføringsspesialist.

Amnesty og digitale kanaler

Etter å ha søkt litt rundt på diverse medier så har jeg konkludert med at Amnesty velger å bruke Instagram og Facebook som hovedkanaler.  De bruker også Twitter og YouTube, men det er plattformer de er mindre på. Så og si alt av innhold publiseres på begge kanaler med like beskrivelser. Dog redigerer de forsidebilder til Instagram-video/bilder og noen saker er kun på Facebook og vice versa. Innhold de publiserer er aktuelle saker de brenner for. F.eks. per dags dato er det pride-month og da er det et stort fokus på pride relatere saker. På plattformen Instagram har de et høyt fokus på «hashtags» for å prøve å skape et større fokus på de aktuelle sakene. Dette gjøres også for å gjøre brukere engasjerte og at de selv føler seg mer involvert i saken.

Fra en kunde sitt perspektiv starter kundereisen med å bli gjort oppmerksom på en sak. Etter man har sett en sak så er målet at man skal skrive under på underskriftskampanjen/ bli en Amnesty giver. Når det kommer til underskrift er dette veldig enkelt ettersom at hver underskriftskampanje linkes de i ulike innlegge. Dog for å bli en giver må man lete «litt» mer, men når man først er inne på en kampanje så er det stor knapp som heter støtt oss. Dog så er hovedfokuset på å få underskrifter. Så hvis man ønsker å bli en giver er dette noe man selv må se etter. Jeg mener dette er noe som kunne blitt markedsført mer. De selger nå også pride-armbånd som f.eks. alle Instagram poster burde hatt et swipe-bilde der de reklamerer for dette.

Måling av analyse og trafikk

For å kunne finne ut hvilke kampanjer som fungerer best, hvilke kanaler som bidrar til best konverteringsrate etc er Google Analytics er utsøkt vertkøy å bruke for å finne svar på disse spørsmålene. For Amnesty bør et av hovedmålene være høy konverteringsrate på underskriftskampanjene. Dog er det forskjellige målsettinger man kan ha med bruk av Google Analytics som f.eks:

  • Geografisk lokasjon på ulike brukere
  • Hvilke kanaler fungerer best
  • Hvilke kanaler kommer kunder fra
  • Alder på de som donerer
  • Hvilke kanaler skaper mest engasjement osv.

 Dette er kun noen få eksempler på hva Amnesty kan bruke Google Analytics til å finne ut av.

Organisk søk og SEO

Hvis du googler Amnesty vil du at deres nettside skal være det man ser først. Slik er det Amnesty ettersom det er en stor og anerkjent organisasjon. Dog er det ønskelig at man skal kunne google andre ting for at Amnesty skal være øverst på google. Hvis du f.eks. googler homfile rettigheter da som er noe Amnesty kjemper mye for vil det se slik ut.

Vi kan se at de er høyt oppe, men ikke helt øverst. Dog har SNL et fortrinn siden det er et oppslagsverk, og google setter ofte oppslagsverk øverst i sin algoritme ettersom at det er ofte det man er ute etter. Dog hvis du søker på pride, pride-month, menneskerettigheter etc så kommer ikke Amnesty opp på noen første sider. Her ser man Amnesty sitt største forbedringspotensiale når det kommer til SEO. Det er jo ikke gunstig at når man googler Anmesty sine viktigste saker så kommer de ikke opp på første siden engang. Bruk av key-word planner på google ads bør bli en rutine for Amnesty.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *