I dette blogginnlegget skal jeg skrive om rollen til sosiale medier under angrepet på den Amerikanske kongressen 6. januar 2021.

For å bli litt klokere på rollen til some for dette angrepet vil det være interessant å se på noen begreper jeg har forklart i tidligere blogginnlegg. Filterboble – «En filterboble er en effekt som kan oppstå ved at personer får filtrert og sortert bort informasjon på internett fordi de bruker nettsteder som tilbyr individuelt tilpasset innhold.» Dette fenomenet blir tatt opp i filmen «the social dilemma» som en av de største utfordringene vi står ovenfor i dag når det kommer til sosiale medier. Filmen handler om utfordringer vi har og kommer til å få med sosiale medier. Vi møter personer som Tristan Harris som tidligere har jobbet i Google og Instagram, men nå er president og grunder av «Center for Humane Technology». Denne filterboble-effekten har ført til en økt politisk polarisering.

Disse grafene viser hvordan den amerikanske befolkningen har blitt mer splittet. De har blitt mer høyre og venstre vridd. Dette har kommet av at filterbobler gir forskjellige mennesker forskjellige informasjon og du får mer av den informasjonen. Så hvis vi ser tilbake på 90-tallet da det ikke var en så stor splittelse i befolkningen var det ikke like mye bruk av internett og hvis man fikk informasjon om noe så var den mindre påvirket av en tredje part. Mens i dag og f.eks. bor i Texas vil du mest sannsynlig få informasjon og reklame på konservative politiske meninger, men hvis du bor i Washington vil du få det motsatte. På denne måten lager SoMe splid i befolkningen og er en trussel mot demokratiet.

TBC.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *