Hvordan sette opp en kampanje i google ads

I dette blogginnlegget vil jeg gå igjennom hvordan man kan bruke google ads til å lage en kampanje, og hvordan programmet fungerer.

Hvordan starte din kampanje

Det først du vil gjøre er gå å til siden https://ads.google.com/intl/no_no/home

I motsetning til andre google programvarer så trenger du ikke å logge inn med en googlebruker for tilgang. Etter du har trykket på start knappen vil dette vinduet dukke opp.

Da er det veldig viktig at du trykker på den blå teksten nederst «bytt til ekspertmodus». Grunnen til dette er fordi uten ekspertmodus mister du tilgang til mange viktige valgmuligheter som jeg kommer senere tilbake til. Deretter vil du lande på denne siden, her vil jeg si at du har to mulughiter. Den ene er «opprett en konto uten noen kampanje» Da kommer du inn til dashboardet og kan trykke deg litt rundt for å se selv hva slags program du skal jobbe med. Eller så kan du starte med «nettstedstrafikk». Dette valget er det enkleste og «tryggeste» valget for å få avkastning for din inviserting. Og da videre inn på «søk», som er google sine søke ads.

Nederst vil de be deg fylle inn ditt nettsted, så i mitt tilfelle har jeg bruk Ungehelter.no. Etter du har gjort dette vil skjermen din se slik ut.

Nettverk – Steder – Språk

Nå så vil huke av displaynettverk. Dette er fordi du ønsker ikke at kampanjen skal være på tilfeldige sider, du vil at reklamen kun skal være når noen søker etter noe. Hvis du ønsker at reklamen kun skal være noen dager i uken etc kan du trykke på vis flere innstillinger for å endre det, der kan du også velge kampanje start og slutt dato. Under ser du «steder», dette er jo hvilke områder du ønsker å reklame. I mitt tilfelle er det kun Norge, og hovedsakelig Oslo. Under stedsalternativer vil du trykke på knappen i midten ettersom at dette gjør at det kun vil fungere for områdene du selv har satt der du ønsker at kampanjen skal være. For språk valg så vil jeg kun ha norsk ettersom at vi satser veldig lokalt. Måten denne funksjonen fungerer på er at kampanjen går kun etter personer som har samme språk som du velger som sitt eget bruker set up. Så f.eks. om du har din google chrome på norsk tilhører du den norske kategorien, men hvis du har den på engelsk vil ikke min kampanje treffe deg. Så for de fleste andre vil jeg anbefalt og nesten alltid ha med engelsk. Til slutt så vil du se målgruppe valget, det er en helt ny ting å prate seg igjennom så i dette innlegget vil jeg ikke ta meg av det.

Budsjett – budgiving

Nå har vi kommet oss videre til budsjettering. Her vil det være veldig forskjellig for mange. Den går etter hva du maks er villig til å betale per dag, ettersom at jeg er en student med relativt lite penger og gjør dette mer for læring så har jeg valgt 75 kr per dag. Deretter er det budgiving, her er det vanlig at du vil egentlig vil fokusere på konverteringer. Dog ettersom du setter opp for første gang og ikke har noen konverteringsdata må du bruke «klikk» valget. Ettersom at jeg har et stramt budsjett så velger jeg å maksimere antall klikk på grunn av at dette er måten man selv bruker minst mulig penger. Deretter kan du trykke på vis flere innstillinger. Så kan du gå ned til annonserotasjon å velge «ikke optimaliser». Grunnen til dette er fordi da kan du få data på hvilke ads som fungerer bra og hvilke som fungerer dårlig for å deretter lære av det. Til slutt på denne siden er det «annonseutvidelser», dette handler mer om hvordan man kan oppnå høyere klikkfrekvens på dine ads etc, og jeg vil ikke ta for meg dette i blogginnlegget. Og for å komme seg videre må vi trykke på lagre og fortsett knappen.

Søkeord

Med en kampanje så er denne prosessen kanskje det vanskeligste, hvilke ord skal du bruke? Google vil automatisk analysere nettsiden din og komme med noen forslag, men du bør også ta med dine egne. En måte å finne gode søkeord på er ved å bruke «søkeordplanleggeren». Denne finner du ved å gå øverst til høyre under verktøy.

Måten du bruker verktøyet på er å skrive inn et ord du kunne tenke deg å bruke. Så velger du lokasjon og trykker hent resultater. Dette vil vise deg hvor populært dette søket er. Så da kan du få et inntrykk om dette er gode eller dårlig søkeord. «Long-tail» ord vil gi deg de beste resultatene, altså lengere ikke sammen satte ord. F.eks. i vårt tilfelle så er barn kreft bedre enn barnekreft. Hvis man ikke ønsker å gjøre dette selv, noe som dog er absolutt anbefalt så kan man bruke google sine anbefalinger.

Opprette annonser

Det siste steget for å bruke google ads er å opprette din annonse. Her skal du velge overskrifter for kampanjen og beskrivelsene. Det er ønskelig å få med flere forskjellige overskrifter og beskrivelser for et best mulig resultat. Etter du har valgt disse vil annonsen være klar til å publiseres. Og til slutt vil det da se sånn her ut.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *