Goals/Mål i Google Analytics er en funksjon som lar deg måle gitte funksjoner og enkelt lar deg måle din konfigureringsrate. I dette blogginnlegget skal jeg vise deg steg for steg hvordan man kan sette opp et mål i google analytics.

For at du skal sette opp goals i analytics må du starte med å ha en bruker og satt den opp til din nettbutikk/nettsted.


Øverst til venstre på skjermen din vil du se dette scroll vinduet. Hvis du trykker på vinduet vil da dette vinduet poppe opp.

Her kan se de forskjellige kontoene du har koblet opp. I mitt tilfelle er det bloggen min øverst og Ungehelter som er vår nettbutikk. Jeg ønsker da å sette opp goals for nettbutikken min og velger derfor den bolken som heter ungehelter.

Nå har du bare valgt hvor du ønsker å sette opp goals. Deretter kan vi starte med å sette det opp. Det du gjør da er å trykke nederst til venstre på tannhjul-knappen og det vil poppe opp tre forskjellige kolonner. På kolonnen helt til venstre vil det være et ikon av et flagg som heter mål/goals alt etter hvilket språk du har valgt. Trykk på ikonet for å komme videre.

(Obs: for at dette skal fungere så må du ha edit rights til analyticsen. F.eks. hvis en annen har satt opp analytics mot sin egen bruker for nettbutikken deres må administrator da gi deg edit rights for at du skal kunne opprette goals)

Etter du har trykk deg inn på mål knappen vil skjermen din da se slik ut. Hvis den ikke gjør det, må du lese under «OBS».

Da kan vi endelig lage et mål. Trykk på den røde +Nytt mål knappen for å komme i gang.

Etter du har trykket på den røde knappen vil skjermen se slik ut. Dette er forskjellige typer mål man kan ha. Det øverste valget som heter mål/destination rapporterer antall konverteringer til et visst sted på nettsiden din. Hvis du f.eks. har et nyhetsbrev så kan du måle hvor mange som trykker seg inn og abonner på ditt nyhetsbrev. De neste to målingene handler om rapporteringer av brukerengasjement på siden. Varighet/duration handler om måling av hvor lenge noen er inne på en side. Sider/skjermbilder per økt – Pages/Screens per session er målinger av hvor mange sider en bruker er på. Til slutt av de «vanlige» valgene så er det hendelse/event. Hendelse vil måle hvor mange som f.eks. har trykket på en video du har på nettsiden.

Etter du har valgt hva du ønsker å måle vil den se slik ut. Her skal du finne frem url-en til det du ønsker å måle -domene navn. Det høres kanskje litt vanskelig eller rart ut, men det er det ikke. F.eks. hvis vi går tilbake til nyhetsbrev eksempelet. Du ønsker å måle hvor mange som registrerer seg da må du først finne riktig url. De fleste vet ikke den i hode, men da kan du selv gå inn på din nettside og abonnere på ditt eget nyhetsbrev. Etter du har trykket på abonner knappen vil du komme til en takkeside eller en side som konfirmerer at du har meldt deg på. Da vil du gå kopiere URL-en fra den siden og lime den inn i feltet, men ta bort ditt eget domenenavn. Så hvis du melder deg på ditt eget nyhetsbrev og ender på siden www.test.com/her-står-det-noe så skal du kun kopiere inn «/her-står-det-noe» til navnestrengen. Navnestreng-feltet kommer også med 3 forskjellige muligheter. Det første valget er «er lik». Det er om url-en er lik for alle som besøker nettsiden. Deretter er det et «begynner med» valg. Det er hvis f.eks. man har «user-idxxx» i url-en slik at hver bruker har hver sin url, da bruker man det valget. Det siste valget er regulært utrykk, men det er til mer avansert bruk.

Så til slutt kommer det til om du vil ha på verdi eller trakt. Jeg lest litt rundt på det og de fleste anbefaler at du skal bruke verdi i form av penger. Helst vil du at du bruker en kalkulert pris som er sannsynlig at det fører til. Som f.eks. hvis du lar personer melde seg på nyhetsbrevet ditt der du skal selger t-skjorter til 100 kr. Så kan du regne med at hver person som melder seg på nyhetsbrevet drar inn 100 kr. Eller så kan man bruke en symbolsk sum, men uansett anbefales det å gi konverteringen en pengeverdi. Etter du har gjort dette har du satt opp ditt eget mål i Google Analytics!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *