I dette blogginnlegget skal vurdere nettsiden til Komplett.no. Måten jeg skal vurdere nettbutikken er ved hjelp av en oppskrift skrevet av Even Ødegård «Hvordan vurdere din nettbutikk». Jeg vil kronologisk gå gjennom steg for steg av Ødegård sin oppskrift på hvordan man kan vurdere en nettbutikk.

  • Førsteinntrykk

Førsteinntrykket av Komplett er veldig bra. Hjemmesiden ser estetisk bra ut og den er svært oversiktlig. Den gir deg med engang mulighet til å gå videre til forskjellige kategorier, der de har valgt ut det flest brukere er inne på. Hvis man blar litt ned på hjemmesiden for man også se hvilke tilbud som er gjeldene samt at den har forskjellige promoterte kampanjer i store ads på forsiden. Hjemmesiden presenterer også flere store merkevarer som Samsung, LG, Acer, Philips, Sony osv så man skjønner fort at dette er en side som tilbyr mye forskjellige, med god kvalitet. Det er lett og tydelig å navigere på nettsiden. Det er også tydelig hvordan man kan få hjelp med en chatvindu nede i høyere hjørne og et kundeservice ikon øverst til høyere. Siden presenterer også forskjellige måter med å frakte med som f.eks. porterbuddy, og henting osv.

  • Synlighet

Når det kommer til synlighet gjør komplett det veldig bra i noen kategorier, mens i andre kategorier gjør den det litt dårligere. Hvis du f.eks googler «gaming skjerm» er komplett øverst på siden, dog hvis du googler «kjøleskap» er komplett på nedre del av førstesiden. Komplett selger en rekke produkter så av de mest populære kategoriene som gaming, datautstyr og skjermer gjør komplett det veldig bra.

  • Brukervennlighet

Komplett sin nettside er veldig oversiktlig og enkel å bruke. Når du bruker søkefunksjonen, viser den bilde og pris på produkt. Søkefunksjonen fungerer også veldig bra der du kan søke på ord, produkt, ting osv. Eneste man kan si noe på er at det kanskje er litt liten font ettersom det er mange knapper du kan trykke på.

  • Kjøpsprosessen

Kjøpsprossen er ganske bra, men den gir det noen ekstra klikk. Når du trykker på kjøpknappen, blir du sendt videre til en ny meny der de viser deg anbefalte varer med varen du skal kjøpe. Hvis du ikke er klar over de andre produktene kan jo det være fint, men hvis du kun skal ha en ting så er jo dette bare ekstra unødvendige klikk. Når du har lagt til noe i handlekurven må du også to ganger trykke gå til kassen, noe som kan være litt irriterende. De prøver også hardt å få deg som kunde til å melde deg inn i «Komplett Club» som er komplett sin kundeklubb. Når du skal gjennomføre kjøp så spør den deg om vipps eller epost noe som gjør at man enten kan være en eksiterende kunde der man har epost, eller så kan man bare vippse for produktet.

  • Hastighet/Teknologi

Mine første tanker om komplett.no var at dette er en rask og fin nettside der jeg ikke har hatt noe problemer med treg refresh rate osv. Her tok jeg ganske feil. For å måle hastigheten til komplett.no har jeg tatt i bruk Google PageSpeed Insights tool.

Dette er resultatene jeg fikk da jeg brukte verktøyet til google. Vi kan se at Komplett har en utrolig dårlig score der de kun har 21 ut av 100. Det den er dårligst på er FCP og CLS. Fcp er først gange man skal laste inn siden, den informasjonen som blir sendt til brukeren. Det er det man måler med FCP. CLS er hvordan det visuelle fungerer på siden. Du kan se for deg at du er på en nettside også skal du klikke deg videre på en artikkel, men så plutselig har man klikket seg inn på reklamen ved siden av istedenfor, det er CLS. Videre så gir verktøyet også tips til hva komplett bør gjøre.

  • Kundetilfredshet

Komplett lar alle kunder rate produkter de enten har kjøpt eller vet noe om. Kunderatingene med flest upvotes ligger øverst så det er derfor ikke manipulering av hvilke kundekommentarer man ser først. De har også engasjerte kunder som ofte kommenterer på diverse innlegg i SoMe. På nettsiden svarer de ikke på kundeanmeldelser, men på SoMe så svarer de på mange spørsmål og kommenterer brukeranmeldelser osv.    

  • Trygghet

Komplett gjør flere ting for at man skal føle seg trygg før kjøp. Den presenterer flere forskjellige måter du kan velge når det kommer til frakt. Du har mulighet til å betale senere, altså etter produktet har ankommet slik at du vet du får det. Det er også gratis å returnere en vare slik at hvis du ikke var fornøyd med produktet du har kjøpt kan du sende det tilbake.

  • Kundekommunikasjon

Komplett er veldig flinke til kundekommunikasjon. De har en gratis medlemsklubb der de sender ut månedsbrev med nyheter og tilbud, samt sender ut informasjon om kampanjer. Som jeg skrev tidligere også er det aktive på SoMe med å enten svare kunder eller ha kampanjer der man f.eks må kommentere en post for å vinne et produkt. Komplett er mest aktiv på Faebook og Instagram.

  • Priser/Utmerkelser

Nederst på hjemmesiden viser Komplett til å ha vunnet årets megastore 2020 og årets spill & spillkonsoller-butikk. Eneste man kan kritisere på dette var at jeg slet litt med å se det, så det var vanskelig for meg som kunde å vite prisene de har mottatt ved første øyekast.

  • Konsept

Komplett sitt konsept er veldig smart, men vanskelig å konkurrere med hvis man ikke var først på ballen. Komplett fungerer ganske likt som Amazon og er et varehus på nett. Man får kjøpt veldig mye forskjellige, man kan velge mellom 19935 produkter. De holder jeg også på med en stadig ekspandering med ting som f.eks. komplett bank osv. Alt i alt vil jeg si at komplett.no fungerer veldig bra for kunder der de tilbyr veldig mye forskjellig varer og tjenester på en oversiktlig måte.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *